Certificering

Certificering waarborgt de integriteit. Palmolie is gecertificeerd volgens de RSPO als het aan twee belangrijke voorwaarden voldoet:

  • De palmolie is geteeld volgens de Principles and Criteria. Dit zijn eisen en standaarden voor de productie van duurzame palmolie op de plantages.
  • De palmolie is verhandeld volgens de Supply Chain Certification. Dit is een schema met eisen en verplichtingen voor een transparante en traceerbare keten voor duurzame palmolie. Supply chain Certificering is niet verplicht, maar zonder deze certificering kan een bedrijf haar producten niet als RSPO gecertificeerd verkopen.

Voor bedrijven actief in de verwerking van duurzame palmolie is de Supply Chain Certificering van belang. Er zijn verschillende certificeringsorganisaties die een audit voor RSPO Supply chain certificering kunnen uitvoeren. De RSPO heeft deze organisaties laten accrediteren door Accreditation Services International (ASI).

Voor een volledig overzicht van certificeringsinstanties kijk op: members/certification bodies op www.rspo.org

Kosten

De kosten van een Supply Chain Certificering zijn de kosten van de auditing. Na een geslaagde audit kunt u aantonen dat de palmolie die u in uw producten verwerkt, RSPO gecertificeerd is. Een gemiddelde jaarlijkse audit kost ongeveer 2000 euro, maar kan per type bedrijf en handelssysteem verschillen. Neem voor specifieke informatie hierover contact op met uw auditor.


Neem voor verdere vragen contact op met de Task Force.